quarta-feira, 23 de outubro de 2013

Επενδύσεις στην Αυστραλία

Με επένδυση 15 εκ. δολ. ΗΠΑ και δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας, σε πρώτη φάση, θα υλοποιηθεί άμεσα η συμφωνία της με τον Όμιλο Εταιριών, που εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα τοναυστραλιανό ναυπηγικό κολοσσό. Οι δύο εταιρίες έχουν δρομολογήσει τιςδιαδικασίες ίδρυσης μεγάλου ναυπηγείου στην Ελλάδα (για σκάφη τύπου CATAMARAN), που θα εξυπηρετεί τους πλοιοκτήτες τόσο της χώρας μας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης. 


Έτσι, σύντομα θα δημιουργηθεί σταθμός στήριξης των ήδη υπαρχόντων 18 πλοίων που κινούνται μόνο στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα θα βρεθεί σε θέση υπεροχής σε παγκόσμιο επίπεδο (εισροή συναλλάγματος), αφού η τεχνολογία και τεχνογνωσία των Αυστραλών στο αλουμίνιο είναι – κατά κοινή ομολογία – κορυφαία.
Ο Όμιλος μας έχει την περίοδο αυτή επαφές με όλους τους έλληνες ακτοπλόους, ενώ ειδικό επιτελείο του – σε συνεργασία με τους ειδικούς – επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που αφορούν το ναυπηγοακτοπλοϊκό ελληνικό χώρο.

Ηδη κατασκευάζει οχηματαγωγά – επιβατηγά πλοία 96μ. (που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 1000 επιβατών καια 300 οχημάτων ΙΧ-φορτηγά και ταχύτητας 42ω κόμβων), με χρόνο παράδοσης εννέα μήνες. Η σειρά των 96μ. θεωρείται η πιο επιτυχημένη, αφού για την περίοδο Οκτωβρίου-Ιουνίου έχει ήδη κατασκευάσει 5 σκάφη αυτού του τύπου.

Η συνεργασία μας με ξένες τράπεζες και με δεδομένη φερεγγυότητα μας διεθνώς, εξασφαλίζει την απόκτηση σκαφών από Έλληνες με προνομιακές διευκολύνσεις και δανειοδοτήσεις.

Η συνεργασία μας όμως είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας του ομίλου μας για την προσέκλυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα από την Αυστραλία και Ν.Α. Ασία, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί στην εν λόγω αγορά με την συμπαράσταση της πολυπληθούς ομογένειας.



Nenhum comentário:

Postar um comentário